ROB TOGNONI

Zobacz duży plakatKrytycy na całym świecie są zgodni: Rob Tognoni to jeden z
najorginalnieszych artystów na bluesrockowej scenie
Jego płyta nagrana wspólnie z Dave Hole' w 1994 r. była
pierwszą w
jego dorobku, która uzyskała status złotej!!! Tognoni nagrał 8
solowych
płyt z czego ostatnia to - CAPITAL WAH wydana w styczniu 2007 r, która
oprócz najnowszych nagrań studyjnych zawiera też najbardziej znane
utwory
koncertowe. Tognoni regularnie występuje na większości najbardziej
prestiżowych festiwalach bluesowych na świecie, każdego roku koncertuje
w
większości krajów Starego Kontynentu, jest laureatem wielu nagród
muzycznych. Udziela się jako muzyk sesyjny.

Na jego repertuar oprócz pełnych energii własnych kompozycji składają
się
standardy muzyki bluesowej i rockowej


Wybrana Dyskografia:
STONES & COLOURS - 1995 European Release (Provogue)
HEADSTRONG - 1997 European Release (Provogue)
LIVE AT THE TWILIGHT - 1999 European Release (Provogue)
MONKEYGRINDER - 2001 European Release (Provogue)
RETRO SHAKIN' - 2003 (Independent)
LIVE IN EUROPE - 2005 European, North American Release (Dixiefrog)
IRONYARD - 2006 (Electric Renegade)
CAPITAL WAH - 2007 (Independent)
LIVE AT THE BLUES GARAGE - 2009
2010DB - 2010

więcej informacji, muzyka, video, zdjęcia na: www.robtognoni.com

data imprezy: 28 listopada 2010
godzina: 1900
Zapowiedzi Imprez   |   Archiwum Imprez   |   Działające Grupy   |   Współpraca   |   Harmonogram Zajęć   |   Kontakt

Klub Kultury Lokalnej - Sztukateria -